Секције‎ > ‎

Драмска секција

У основној школи „Херој Радмила Шишковић“ постоје бројне секције које обогаћују, употпуњују живот школе и које развијају креативност ученика, омогућавајући им да се сходно својим интересовањима и способностима искажу и у другим областима. Једна од многобројних секција наше школе је и драмска секција.
Сваке године се у драмску секцију примају нови чланови који желе да се баве глумом. Редитељ и руководилац драмске секције је учитељ Мирослав Михајловић. А у раду му помаже наставница музичке културе Ружица Митровић, која је музички уредник и учитељица Бојана Поштић, задужена за реквизите и шминку.
Чланови драмске секције су ученици од 5. до 8. разреда, али од прошле године у драмску секцију су се укључили и ученици млађих разреда. Пробе се одржавају једном недељно у просторијама школе, а уочи представе и чешће.
Ученици сваке године припремају представе са којима учествују у многобројим културним активностима, као што је и обележавање Дана школе. Такође, учествују и на МАДЕС-у, на општинској смотри драмских секција, који се одржава у Церовцу.
У последњих пар година, у оквиру драмске секције изведене су представе:
  • „Прва журка“
  • „Концерт за Невену“
  • „Тај луди свет“
  • „Трапави Алибаба“
  • „Седам Снежана и патуљак“
  • „Предсказање“
Секција има традицију у школи и током рада ученици су постизали одређена признања.
Представом „Трапави Алибаба“ наши глумци су освојили прво место на такмичењу МАДЕС у Церовцу. Извођењем представе „Седам Снежана и патуљак“, наша драмска група је освојила награду жирија за колективну игру. Том приликом, Алекса Живковић је освојио глумачку награду за улогу патуљка Мрвице, а Јован Николин похвалу за улогу вука Вулета.
Представа „Предсказање“ је освојила треће место на овом такмичењу. Том приликом, је ученица Софија Николић добила награду за глумачко остварење за улогу Друзиле у представи „Предсказање“ као и награду дечијег жирија.
Битно је и напоменути да је наша драмска секција организовала и хуманитарну акцију „Помозимо нашем другу“ у Градском позоришту 11.02.2013. године. У оквиру ове акције одигране су две представе, једна представа је изведена на енглеском језику „Sherlock Holmes and the mystery of the аquila diamond“ у сарадњи са наставницом енглеског језика Драганом Андрић, а друга „Лењивац“ у режији учитеља Мирослава Михајловића. Поред ове две представе ову акцију су улепшали и ученици трећег разреда наше школе (који су наступили као хор), као и ученици седмог и осмог разреда који су наступили као музичка група и који су подигли атмосферу на још виши ниво.
Текст о драмској секцији наше школе изашао је у новинама „Просветни преглед“ и „Политика“ у оквиру рубрике „Дечја политика“.
Оно што ову секцију чини другачијом јесте креативна, опуштена и весела атмосфера која је присутна у току свих наших проба. У ток стварања представе укључени су сви чланови, a сви предлози и сугестије се разматрају и уважавају.
Уколико желите да нам се придружите и обогатите рад драмске секције новим идејама, не оклевајте, придружите нам се!

2009-10-26: Са дружења чланова Драмске секције ОШ "Херој Радмила Шишковић"

2009-10-24: Представа "Концерт за Невену"

Драмска секција ОШ "Херој Радмила Шишковић" ‎‎‎‎(2008/09.)‎‎‎‎

2009-04-06: Драмска секција> Припрема представе "Концерт за Невену"

2008-10-19: Представа за Одред извиђача Хоризонт

2008-10-09: Кусадак>Представа Драмске секције у Кусадку

2008-06-06: Бешка>Представа "Прва журка"

2008-06-06: Бешка>Пре и после представе

2008-06-06: Крчедин>Представа "Прва журка"

2008-06-06: Крчедин>Пре и после представе

2008-06-06: Смедеревска Паланка-Крчедин-Бешка- Смедеревска

2008-04-11: Драмска секција>Припрема представе "Прва журка"

2008-04-10: Припрема представе за која ће се представити јавности поводом Дана школе

Comments